O nama, kontakt ...

Pišite nam...

[email protected]

Sva pitanja, prijedloge, prijave greški, kao i upite za saradnju možete poslati na gornju email adresu.

Šta je mojaTuzla.ba?

mojaTuzla.ba je nastala u slobodno vrijeme kao hobi projekt u doba ludila, između epidemije COVID-a i iščekivanja početka III svjetskog rata. Kao hobi projekat, ideja je prvenstveno bila da se pomogne i olakša sugrađanima a ekonomska sfera projekta je sekundarna (nećemo odbiti razne suradnje ali nam to nije primarni cilj).

Ideja je bila objediniti nekoliko korisnih informacija (vezanih za Grad Tuzlu) na jednom mjestu, tako da ovu web stranicu možete postaviti kao svoju „početnu stranicu“ koja će se automatski učitati prilikom otvaranja Vašeg web browsera i pružiti vam brzinski uvid u sve potrebne informacije.

Svi podatci koji su prikazani na web stranici mojaTuzla.ba se prikupljaju automatski, te sadržaj i tačnost istih ne ovise o nama. Dakle, mi vam samo pokažemo gdje i šta je neko objavio a vi detaljno čitanje vršite na originalnom izvoru. Iz tog razloga, pored svih sadržaja prikazanih na web stranici mojaTuzla.ba, su navedeni izvori podataka kao i direktan link.

Pored linkova (bez prikazivanja sadržaja istih) na sadržaje sa trećih web stranica, na web stranici mojaTuzla.ba možete pronaći i trenutno stanje vremenskih prilika u gradu i live kamere.

  • Vremenska prognoza (sedmična): Trenutno – stvarno izmjerenu temperaturu, vlažnost, brzinu i smjer vjetra, osunčanost (UV zračenje) i druge meteorološke podatke koje prikupljamo sa male automatske meteorološke stanice. Institute i NRK;
  • Live kamere su u vlasništvu fizičkih lica koja su u partnerskom odnosu sa web stranicom mojaTuzla.ba. Želimo napomenuti da se video sa live kamera ne snima na bilo koji medij i nije moguće naknadno vršiti pregled. Ovo napominjemo jer zaista nismo u mogućnosti pomoći u slučaju da se u vidokrugu kamere desila saobraćajna nesreća, krivično djelo ili bilo šta drugo za što bi snimak mogao koristiti. ;

Ako imate ideju kako unaprijediti web stranicu mojaTuzla.ba ili imate prijedlog za suradnju, molimo vas da nas kontaktirate.

Koji su izvori informacija

Tamo gdje postoji dovoljno mjesta za prikazati, izvor informacija je prikazan odmah pored sadržaja. Npr. Popis objavljenih vijesti na portalima je označen jasnim logom. Sam tekst vijesti nije prikazan jer nije nam želja da krademo tuđe sadržaje već samo da uputimo našeg posjetitelja na izvor informacija.

Izvori informacija (koji nisu jasno označeni drugdje) su:

Politika kolačića

Kolačić je informacija u obliku obične tekst datoteke spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kada ponovno posjetite tu istu web stranicu, internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Postoje različite vrste kolačića. U nekim slučajevima kolačići se automatski brišu kada korisnik zatvori svoj preglednik, a u drugim slučajevima kolačići se čuvaju dulje vrijeme i mogu se koristiti prilikom naknadne upotrebe Usluge.

Važno je znati: web stranica ne može dobiti pristup podacima kojima niste dali pristup i nikako ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Ipak, ako ne želite da web stranica sprema bilo kakve podatke o tvojem surfanju unutar domene, uvijek možete promijeniti postavke svojeg web preglednika.

Kako bismo pružili bolje usluge prilikom posjeta web stranicama, većina stranica upotrebljava kolačiće. To su korisne tehnike prikupljanja i korištenja informacija. Web stranice je stoga lakše koristiti. Kolačiće mogu koristiti vlasnici web stranica ili treće strane - npr. oglašivači - koji komuniciraju putem web stranice koju posjećujete. Kolačići, primjerice, osiguravaju da se možete prijaviti na web stranicu ili da se vaše postavke, kao što su postavke lokacije i jezika, zapamte. Oni također prate vašu digitalnu košaricu za kupnju kada kupujete putem interneta.

Također, putem kolačića vlasnici web stranica mogu vidjeti koliko često posjetitelji pregledavaju njihove web stranice i koje stranice pregledavaju. Nadalje, neki kolačići mogu pratiti vaše surfanje. Na taj način web stranice i oglašivači mogu saznati više o vašim interesima kako bi mogli prikazati relevantnije oglase. Oglasi nama pomažu financiranje i održavanje naših web stranica. Zahvaljujući kolačićima, oglasi su prilagođeni što je više moguće vašim afinitetima i interesima.

Kolačići su pohranjeni na vašem računalu i možete ih izbrisati u bilo kojem trenutku.

Važno je znati: Korištenje kolačića je sigurno. Kampanje putem e-pošte i telemarketinga nisu rezultat kolačića. Kolačići ne pohranjuju vašu adresu e-pošte ili telefonski broj niti izrađuju profil koji može pratiti korisnika uz pomoć kolačića.